Elena_small-2

Elena Kirsanova

Eigenaar
Ik ben nu ruim 20 jaar als coupeuse en ontwerpster werkzaam. Het vak heb ik in Rusland geleerd en na mijn komst in Nederland in 1999 eerst in dienstverband en later als zelfstandig ondernemer uitgeoefend.

In de zomer van 2017 zag ik dat Nieuwstraat 68 te huur was en ik ben gelijk op zoek gegaan naar iemand die met mij samen een atelier wilde beginnen. Esther was de eerste die ik belde en onze ideeën en enthousiasme sloten zo goed op elkaar aan dat we deze samenwerking zijn aangegaan.

Mijn passie is het maken en vermaken van bruidsmode en leren tassen. Ik geniet ervan om iemand gelukkig te maken met een prachtige jurk die als gegoten zit.

Ook ontwerp en creëer ik een eigen collectie maatkleding. Ik heb veel ideeën en wil die graag verder ontwikkelen. In Atelier E&E komt mijn collectie te hangen die dan op maat gemaakt kan worden voor de klant.

Elk seizoen maak ik de collecties van modeontwerper Liselore Frowijn die dan op de catwalk getoond worden. Dan moeten even alle andere werkzaamheden aan de kant en werk ik hier onafgebroken aan.

Ik ben moeder van twee kinderen en woon sinds voorjaar 2017 in Deventer.

Esther_small-2

Esther Giling

Eigenaar van Zo Gezoomd
Ik heb in 2010 naaiatelier Zo Gezoomd opgericht. Omdat wij allebei zelfstandig blijven, blijft ook de naam Zo Gezoomd bestaan.

Ik ben begonnen op een zolderkamer in eigen huis en heb vervolgens tot november 2017 als zelfstandig ondernemer in de Geertruidentuin gewerkt. Ook daar werd het spoedig te klein en ik wilde heel graag met een vakgenoot samenwerken. Toen Elena contact met mij zocht, kwam dat precies op het juiste moment.

Ik geef met veel plezier naailessen, inmiddels aan 6 groepen per week. Daarbij vind ik het geweldig om cursisten te zien groeien. Tijdens de les ontstaan er allerlei ‘aha’-momenten die de cursisten verder brengen. De groepen zijn zeer divers, ze bestaan uit zowel beginners als gevorderden Heel leuk vind ik dat cursisten elkaar ook inspireren en van elkaar leren.

Tevens maak en vermaak kleding. Het is voor mij een uitdaging om kleding te maken die goed past en die ook qua stijl en kleur past bij de drager. Dat is een technisch verhaal maar vraagt ook precisie en inzicht.