Op 6 tijdstippen in de week geven wij reguliere naailessen:

 

  • Maandagavond van 19.30 tot 21.30 uur
  • Woensdagochtend van 9 tot 11 uur en van 11 tot 13 uur
  • Woensdagavond van 19.30 tot 21.30 uur
  • Vrijdagochtend van 9 tot 11 uur
  • Vrijdagochtend van 11 tot 13 uur

Op zaterdag worden er verschillende workshops gegeven:

  • 11 en 25 januari 2020 van 10 tot 12 uur zijn er twee lessen in het verstellen en repareren van kleding. (zie hieronder)
  • Zaterdag 15 februari van 10 tot 13 uur lockles.

De reguliere lessen zijn het hele jaar door m.u.v. de schoolvakanties en feestdagen.

Per ochtend/avond is er ruimte voor 4 cursisten. Hierbij maakt het niet uit of je beginner bent of gevorderd. Ieder gaat aan de slag met het eigen werkstuk en zijn/haar eigen niveau.

Je leert naast voorbereiding en beginselen van het naaien hoe je patronen aan kunt passen naar je smaak en naar je eigen maten. Bovendien leer je verschillende technieken om het kleding maken te vergemakkelijken en om je kleding er vakkundiger uit te laten zien.

Op verzoek kun je je eigen naaimachine meenemen. Tijdens de les gaan we samen kijken welke mogelijkheden jouw machine heeft en hoe je die het beste kunt onderhouden.

Naaimachines en een lockmachine zijn aanwezig. Andere faciliteiten zijn strijkbout en -plank, rokspuit (voor het afmeten van de rok- / jurklengte), een pashok en -spiegel, een paspop en een loeplamp.

Het volgen van naailessen kost € 45,- per maand. Daarbij gaan wij uit van een gemiddelde van 4 lessen per maand (de ene maand zal dat 5, de andere 3 lessen zijn).

Tijdens een les drinken we koffie  en thee.

De workshop naailes voor beginners is met maximaal 6 cursisten. Hier leren de deelnemers werken met de (eigen) naaimachine; welke steken kan de machine maken, welke voetjes horen hierbij , hoe maak je deze schoon en hoe zijn eenvoudige storingen te vermelden. Vervolgens gaan we een etui/toilettas maken. Tenslotte iedereen een patroon overtekenen van een rok of een sweatshirt naar keuze en deze aanpassen aan de eigen maten. De afgeronde workshop kost € 130,-

De naailes voor gevorderden is eveneens voor maximaal 6 cursisten. Gedurende 10 lessen leer je een overhemd/blouse of een jasje maken met knoopsluiting. Naast het maken van knoopsgaten en aanzetten van knopen leer je een kraag aanzetten, mouw inzetten en steken om je werkstuk af te werken, bijvoorbeeld de locksteek. De afgeronde workshop kost€ 130,-

Tijdens de Lockles besteden we aandacht aan het accuraat afstellen van je lockmachine voor de beste steek. Tevens leer je welke technieken je kunt gebruiken met je lockmachine met verschillende materialen en voetjes. Deze les kost € 45,-  

De basislessen kleding verstellen en repareren is voor maximaal 4 cursisten. De volgende onderdelen komen aan bod: (Spijker)broek inkorten (orginele zoom, blinde zoom, zoom met split en met zoomband), reparatie van gaten, rits vervangen in broek en jas, knoopsgaten en knopen aanzetten. Deze lessen kosten € 60,

Basiscursus

Vanwege twee succesvolle basiscursussen in september en december 2018, starten wij regelmatig een nieuw basiscursus van 10 lessen waarin je leert hoe een naaimachine werkt, en waarin je leert de basisbeginselen en technieken door een etui en een rok of sweater op eigen maten te maken.

Wij geven les in ons winkelpand aan de Nieuwstraat 68. Er kunnen maximaal 6 personen deelnemen.

De totale kosten zijn 130,- euro.